Podd

Säkerhetssnack om överbelastningsattacker

Olle och Christoffer pratar denna gång om allt du någonsin velat veta om överbelastningsattacker (DDoS-attacker).


Ett nytt pod-avsnitt av Säkerhetssnack om överbelastningsattacker. Aktuellt med tanke på de attacker som drabbat svenska organisationer den senaste tiden.


HubSpot Video
Lyssna på Apple Podcasts

 

Om Säkerhetssnack

En pod om IT-säkerhet. Christoffer Jerkeby och Olle Segerdahl pratar högt och lågt, med kärlek för det tekniska, om säkerhetsläget. Nyheter, utmaningar samt tips och råd. Så lyssna in och vässa dina kunskaper om säkerhet i cyberrymden.

Vad är en överbelastningsattack?

Överbelastningsattacker, även kända som DDoS-attacker (Distributed Denial of Service), är en typ av cyberattack där en stor mängd trafik skickas till en server eller en webbplats för att översvämma dess kapacitet och göra den otillgänglig för användare.

Attackerna utförs vanligtvis genom att attackeraren använder ett nätverk av datorer, vanligtvis kallat en botnät eller botarmé, för att skicka massor av trafik till målets server eller webbplats samtidigt. Detta kan ske på olika sätt, till exempel genom att skicka stora mängder förfrågningar till servern eller genom att översvämma servern med stora mängder data.

Syftet med överbelastningsattacker är att hindra användare från att få åtkomst till den attackerade webbplatsen eller servern. Detta kan skada företag eller organisationer som är beroende av sin webbplats eller server för att driva sin verksamhet eller för att tillhandahålla tjänster för kunderna.

Det finns olika tekniker och verktyg som kan användas för att skydda mot överbelastningsattacker, inklusive belastningsbalansering, brandväggar och säkerhetslösningar.

Kommentarer

Similar posts

Missa inget på bloggen

Prenumera på veckovisa uppdateringar om cybersäkerhetsläget samt tips & tricks och nyheter från WithSecure.

Prenumerera på bloggen