Cybersäkerhetsbloggen

Vi skriver om cybersäkerhet och hotunderrättelse

Vi uppdaterar dig på cybersäkerhetsläget, analyser av säkerhetshot samt tips & tricks och nyheter från WithSecure.

withsecure-blog-graphics
Threat Research

Ny säkerhestrapport från oktober

Läs den senaste Threat Research-rapporten för oktober och få en översikt över nätfiskekampanjer, infostealer-marknaden, Okta-intrång, och mycket mer.

Podd

Säkerhetssnack om AI

Säkerhetssnack om hur AI kan användas för för att upptäcka hot och skydda mot attacker, samt hur det kan användas att förbättra säkerheten.

Tips & Tricks

Vad bör en återställningsplan innehålla?

Alla viktiga system bör ha en återställningsplan som gör att du kan agera snabbt när de går ner. Det här bitarna bör den innehålla.

Podd

Säkerhetssnack om teknisk lagstiftning

Stefan Funck Pettersson från Springflod reder ut begreppen inom finansiell reglering och pratar om effekterna av teknisk lagstiftning inom säkerhet.

Tips & Tricks

7 skäl till varför du behöver EDR

Med Endpoint Detection and Response (EDR) får du möjlighet att snabbt identifiera och stoppa avancerade attacker. Här är sju skäl till varför du...

Aktuellt

NIS2-direktivet och cybersäkerhet

Uppdatering: Nu kan du lyssna på webinaren om NIS2-direktivet ur ett cybersäkerhetsperspektiv som podd.

Podd

Säkerhetssnack om hotmodellering

Olle och Chrisoffer pratar denna gång om hotmodellering med Stefan Andersson, Lead Security Architect på Axis Communnications.

Threat Research

SEO poisoning på rekordnivå

Search Engine Optimization (SEO) poisoning ökar kraftigt och är nu på rekordnivå. Vi förklarar hur det fungerar och tittar på vilka som ligger bakom.

Produktnyheter

Nyheter i WithSecure Elements Q4 2022

De viktigaste nyheterna i WithSecure Elements under Q4 2022 - säkerhetsskydd för Teams och ny teknik för skydd mot ransomware.

Threat Research

Hur kan cyberkriminella utnyttja AI som GPT?

Artificiell intelligens används idag för att skapa effektivare skydd men även cyberkriminella kan dra nytta av AI som ChatGPT för att bygga egna...

Julkalender

Lucka 9: Vad är DataGuard?

I dagens lucka visar Fredrik Lille hur DataGuard fungerar och varför den funktionen hjälper till att höja säkerheten.

Julkalender

Lucka 8: Var befinner ni er idag?

Hur långt har ni kommit i er resa när det kommer till Cybersäkerhet? Emil Manninen berättar om WithSecures konsultverksamhet.

Julkalender

Lucka 5: Christmas is time for hope

I dagens lucka berättar WithSecures Chief Research Officer, Mikko Hyppönen om hur det ser ut idag i världen och vill ge oss hopp i dessa juletider.

Julkalender

Julkalender lucka 1: Värdegrund

Martin Lindgren pratar om betydelsen av värdegrund och dess betydelse för hur ett företag utvecklas över tid, inte minst techbolagens utveckling.

Tips & Tricks

Dra nytta av Elements Connector

Vi visar hur Elements Connector underlättar att integrera WithSecure Elements mot olika system som SIEM-lösningar mm. utan att behöva använda API.

Podd

Säkerhetssnack om hotunderrättelse

Säkerhetssnack gästas av Christoffer Strömblad från Truesec för att diskutera hotunderrättelse. Hur går det till och hur påverkas arbetat av...

Produktnyheter

Nyheter i WithSecure Elements - September 2022

Septemberuppdatering av WithSecure Elements produktnyheter. Nyheter i Elements security center, endpoint protection, endpoint detection and response...

Threat Research

Threat report september 2022 [video]

En ny Threat Report från WithSecure har nu kommit ut med analyser av säkerhetsläget i världen. I denna video lyfter vi fram det mest intressanta.

Missa inget på bloggen

Prenumera på veckovisa uppdateringar om cybersäkerhetsläget samt tips & tricks och nyheter från WithSecure.

Prenumerera på bloggen